В Турция можеше да се наеме хеликоптер, който в истинския смисъл на думата да обсипе любимата с цветя - срещу 1000 долара на полет.
Църквата в Шотландия издаде книга за секса, а жителите на Ню Йорк похарчиха за подаръци и цветя над 1 милиард долара.
В Япония подаръци се правеха на мъжете, и то предимно шоколад.
В Тайланд празникът беше отбелязан с 2 нетрадиционни сватби.
13 двойки се венчаха под водата. Церемонията се провежда за пета поредна година и е записана в Книгата на рекордите на "Гинес", като най-масовата подводна сватба. Бъдещите съпрузи от няколко страни размениха клетви за вечна вярност и халки на 12 метра на дъното на Андаманско море. Те се подписаха върху водонепроницаеми брачни свидетелства с акваланги на гърба си. Младоженците намират този начин за женене за много вълнуващ, за който могат да разказват на децата и внуците си.
Двойка от Индия се бе научила да плува специално, за да се венчае на церемонията в Тайланд.

14 февруари бе избран за сватбата на слона Нан Тонг Тае за пет младоженки. Слонската сватба се състоя в древната столица на Сиамското кралство град Аютая. Денят не е избран случайно, тъй като сега започва любовният период на огромните животни. Слоновете са на особена почит в Тайланд. През последните години броят им прогресивно намалява, затова хората започват да се отнасят към тях с все по-голямо внимение и грижи.