След приглушените тонове и строгите кройки, доминирали десетилетия наред в китайските облекла, сега в модата отново се налагат фините материи и ярките цветове.

След комунистическата революция в Китай в средата на миналия век, типичната дреха става синята куртка със строга кройка, и пъстрите красиви рокли са забравени.
В продължение на десетилетия се смята, че предишната мода вече няма да се върне. Историята обаче отново намира начин да напомни за себе си. Дрехите от традиционната китайска коприна и със свободно падащ силует триумфално се завръщат. Причина за това са не само западните дизайнери, които проявяват все по-голям интерес към екзотиката на Изтока.
Самите китайци също преоткриват красотата в облеклата на своите предци. Местните моделиери дори отиват по-далеч, експериментирайки с нови и по-смели разработки на класическите кройки с цел да привлекат по-младото поколение. Стратегията очевидно е успешна - през последните месеци интересът към традиционните китайски облекла толкова е нараснал, че търговците едва смогват да изпълнят поръчките.