Магазинът "Селфриджис", на ъгъла на лондонската "Оксфорд стрийт", привлича повече зяпачи от който и да е лъскав бутик. Зад една от стъклените витрини живее 34-годишната Хелене. Тя не се смущава от любопитните погледи.

Жената обитава жилището пробно за една седмица и вече желае да има такова. Необичайният дом зад витрината е само една трета от размера на обичайните апартаменти в Лондон. В него обаче не липсва нищо. Апартаментът има три помещения - баня, кухня и всекидневна,  и прилича на луксозна гарсониера.

Той е специално проектиран да реши проблема на младите хора с непосилно високите цени на жилищата в британската столица.

Архитектът Ричард Конър разработва проект за квартал от микроапартаменти в Западен Лондон. Те ще струват между 70 000 и 100 000 лири. Средната цена за едностайно жилище в британската столица е 265 000 лири или 375 000 долара. 

Хората, наблюдаващи Хелене Какаче, са раздвоени дали биха могли да живеят в подобно помещение. На някои  им се вижда необичайно, но забавно. По-младите го харесват, а има и такива, които никога не биха се разделили с лукса на голямия апартамент.