Повечето министри и депутати заявиха преди заседанието, че Правителството е стабилно и има подкрепата на парламентарната група. Вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев коментира пред журналисти, че мнозинството и Правителството са готови за дискусията по данъчната политика. В отговор на въпрос вицепремиерът заяви, че според него Правителството е стабилно и работи добре.На въпрос дали ПГ на НДСВ е стабилна и ще подкрепи ли правителството, Василев каза, че има доверие в парламентарната група на НДСВ.

Във връзка с искания от ОДС вот на недоверие към кабинета, заради данъчната политика вицепремиерът каза, че трябва да се напомни на ОДС, че тази данъчна тежест като процент от брутния вътрешен продукт за 2002 година е най-ниската от 1998 година насам.

През 2000 година в бюджета беше заложен 36,2 процента, сега е малко над 31 на сто,  заяви той.

"Очаквам да бъда попитан от парламентарната група за "Булгартабак", но по този въпрос няма тайни", каза Николай Василев.

Запитан дали ще има ремонт на Правителството Василев каза, че това е въпрос към премиера.

Министърът на културата Божидар Абрашев каза, че би подал оставката си, само ако я поиска премиерът.

Министърът без портфейл Неджет Моллов /ДПС/ не очаква да се подават оставки на заседанието на ПГ на НДСВ.

Председателят на ПГ на НДСВ Пламен Панайотов каза, че въпросът за промени в Кабинета не е актуален. Според него искането на ОДС за вот на недоверие на правителството е неоснователно.

Групата ще подкрепи категорично Правителството при евентуален вот на недоверие, заяви Панайотов. Председателят на ПГ на НДСВ каза, че изводите за станалото в събота категорично не трябва да се съсредоточават в парламентарната група на движението. Учредителното събрание беше инициатива, която е общо политическо решение, взето със съответните демократични процедури, уточни Панайотов.

Заместник-председателката на парламентарната група на НДСВ и председател на Партията на българските жени Весела Драганова  отказа  да коментира предварително въпроса за оставки.

"От тази вечер започваме да правим необходимия анализ и нека не забравяме, че първи лидерът ни направи критиките", каза тя.

По думите й днес ще има сериозни разговори. Депутатът Атанас Щерев /НДСВ/ каза, че няма да иска оставки на заседанието. Според него Правителството е стабилно и в момента не са необходими промени в кабинета.

Стела Банкова, председател на Контролния съвет на НДСВ, в интервю за БНР заяви, че са необходими промени в образованието и културата. Тя смята, че евентуалните рокади в Министерския съвет и в ръководството на парламентарната група трябва да бъдат "отрезвителни" и че не трябва да има пощадени.