Когато взимаме лекарства по навик, организмът привиква към тях и те престават да му действат. Освен ако не увеличим дозата от лекарството.

Ако човек реши да взима кодеин срещу кашлица. Трябва да знае, че увеличаване на дозата му води до привикване, но същевременно и до пристраствянане, защото кодеинът е аналог на морфина.

Професор Бакрачева има резерви и към амидофена. Според нея при разграждането на това лекарство в стомаха се образуват канцерогенни вещества.

Едно и също лекарство може да има различен ефект в зависимост от това, кога го приемаме в организма си.

Когато отидете на лекар и той ви предпише примерно едно хапче преди ядене или две след ядене, изисквайте да ви каже колко точно преди ядене или след ядене да вземете от хапчето.

Лекарите съветват, ако ви боли зъб или глава, за по-бърз ефект вземете аспирина с пълна до горе чаша с вода. Водата обаче трябва да е от чешмата.

Минералната вода, млякото, съдържат калций. Ако лекарството се съедини с този калции, както тетрациклините, и направи огромен комплекс, който не може да се резорбира, няма никакъв ефект че пиете лекарството и че сте дал толкова пари.

Нащрек трябва да бъдат и вегетарианците, тъй като желязото, което се съдържа в зеленчуците също води до по-бързо разграждане на лекарствата. И така терапията става неефективна.


Тютюнопушеното стимулира ензимите, които разграждат лекарствата. Следователно ако пушите и взимате лекарства има опасност тютюнът да неутрализира ефекта на лекарството.