Спортният министър Васил Иванов е кандидатът за кмет на НДСВ за София.
На Политическия съвет обсъжданите имена за София са били 3 - на Васил Иванов, на Алеко Кюркчиев и на Бойко Борисов. Резултатът съобщи лично премиерът. Симеон Сакскобургготски
не показа смущение от ниския рейтинг, който проучванията дават на Васил Иванов и се аргументира защо точно на него залагат жълтите:

"Г-н Иванов е бизнесмен в добрия смисъл на думата, който има много заслуги като човек, който е много трудолюбив и отговорен."

Премиерът обясни и защо Бойко Борисов не бе издигнат за кандидат-кмет:

"Той е един човек, който много тежи на поста, който сега заема и лично аз го ценя именно там."

Сакскобургготски разясни още, че България има по-голям интерес от това Бойко Борисов да продължи борбата с организираната престъпност. Лидерът на парламентарната група на НДСВ Станимир Илчев добави, че през есента Борисов щял да има ключови срещи със западни партньори. Канен бил и на безпрецедентна за български главен секретар среща в Съединените щати. Това също натежало в полза на тезата, че Борисов ще е по-полезен на сегашния си пост.

Освен за столицата Политическият съвет на НДСВ определи и кандидат-кметовете за другите 3 големи града. В Пловдив ще се бори депутатката Нина Радева. В Бургас и Варна НДСВ залага на областните управители - съответно Иван Витанов и Яни Янев.
След 10 дни Васил Иванов ще обяви програмата си и основните послания, на които ще залага по време на предизборната си кампания. Това заяви той в интервю за Би Ти Ви.

Иванов съобщи, че ще излезе в отпуск за периода на кампанията. Кандидат-кметът не пожела да посочи в чие лице вижда основния си конкурент за кметския стол в София.