Депутати от ОДС определиха номинацията на Михайлова, като силна и печеливша.

"Мисля, че госпожа Михайлова е много достоен кандидат", каза премиерът Симеон Сакскобургготски.
"В смисъл по-трудно ли ще им е да си издигнат кандидат?"
"Едва ли двете неща могат да бъдат така едно като последица от другото", каза министър-председателят.
"Аргументите за нейното номиниране са имали своята вътрешна логика, но не казвам, че това ще бъде логиката на голямата победа в нейна полза", коментира председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев.

"Силен ход на СДС, сигурно играят ва банк вече - или всичко или нищо, смята Олимпи Кътев, член на Предизборния щаб на НДСВ. Може би това е ходът, който цели заздравяване на организацията им, но все пак лидерът на една партия - кандидат за кмет, не ми звучи много сериозно."

"След като беше оттеглен един сериозен кандидат СДС не можеха да намерят друг съпоставим и в тази задънена улица единственият полезен ход на лидера на партията беше да поеме тази отговорност, след като тя заяви, че ако не спечели София ще си подаде оставката", каза лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Някой много иска тя да не е кандидат, за да не е сигурна победата на СДС в София и някой много иска тя да не е лидер, а може да бъде и двете", смята депутатът от ОДС Йордан Соколов.

"Фактът, че една политическа сила номинира своя лидер за кмет на София от една страна е предимство, а от друга е индикация за задълбочен процес на изолация, в която изпада един от големите политически субекти в страната", коментира Лютфи Местан, заместник-председател на ДПС.