Решението на Изпълнителния съвет на Агенцията за приватизация от 29 август е във връзка с искането на Надзорния съвет в него да бъде внесен приватизационен договор. То е подписано от двама от тримата членове на Изпълнителния съвет и е в изпълнение на препоръките на Министреския съвет, обясниха от Агенцията.

"Това е цялостно комплектоване на приватизационния договор и на съпътстващата документация. Агенцията много пъти е изпращала списък-приложение на цялата документация, която ще бъде внесена по един нормален начин", каза Анна Русчева, директор на пресцентъра на АП.
Избраният купувач е поканен да преподпише документацията по сделката не по-късно от утре - 3 септември. Тогава "Вива Венчърс" ще реши, дали да препарафира, уточниха за Би Ти Ви от дружеството.

При продажбата на БТК Българската фондова борса очаква раздвижване на пазара на компенсаторните инструменти.

Лидерът на ДПС отрече днес твърденията, за негова намеса в сделката за приватизацията на БТК. Според тях, Доган е заплашил изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Илия Василев, че ако "Коч холдинг" не получи телекомуникационната компания, бизнесът на бащата на Василев ще фалира. Според Ахмед Доган, телекомът трябва да бъде продаден в най-скоро време.