Държавният глава настоява още за одобряване на Закона за конфискация на имуществата, придобити по незаконен начин, и за приемане на нов закон за специалните разузнавателни средства. Президентът е изпратил писмото си в петък. Прессекретариатът му съобщи за него днес.

В писмото си Георги Първанов обобщава предложенията за законодателни промени, които бяха обсъдени през юли в оглавявания от него Съвет за координация на борбата с престъпността.
Президентът застава зад предложените от МВР промени в Наказателния кодекс, които се отнасят до документните престъпления и кражбите на коли.

Държавният глава препоръчва приемането на нов Закон за специалните разузнавателни средства. Според него те трябва да се използват изключително предпазливо, но в същото време трябва да се отчита голямото им значение за предотвратяването и разкриването на престъпления, както и за опазването на националната сигурност.

Георги Първанов препоръчва ускорено приемане на Закона за конфискация на имуществата, придобити по незаконен начин. Според него, гласуването на този закон ще възстанови част от доверието на гражданите в държавата.