Днес Johnnie Walker дава старт на проекта Keep Walking, с който предизвиква българите да покажат подкрепата си за три иновативни идеи, всяка от които по различен начин показва как с действията си можем да допринесем за по-доброто бъдеще. Напълно в духа на кампанията, тя надгражда схващането за силата на прогресивните идеи по примера на трите поколения от фамилията Walker, които с хъс и иновативно мислене успяват да превърнат малкия семеен бизнес, основан през 1820 г. в №1 блендирано скоч уиски в света.   

Направено през лятото проучване у нас показва, че за 62% от българите натрупаният опит, който придобиват при реализацията на даден проект, e по-важен от постигнатите резултати. Едновременно с това 88% от нашите сънародници вярват, че, обединявайки усилията си, можем да постигнем повече. Стъпвайки на тези две твърдения, които очертават промяната в съвременното схващане за успеха, проектът Keep Walking ще провокира българите да изберат една от трите инициативи, която ще бъде реализирана у нас през пролетта на 2012 г.

Заради смелите си и иновативни идеи, за които получи признание както в България, така и в чужбина, посланик на проекта Keep Walking ще бъде режисьорът Явор Гърдев. Той е първият българин, който Johnnie Walker използва в своя кампания, за да мотивира с примера си хората да участват.  

Проектът Keep Walking ще придаде нов смисъл на ежедневното крачене,

превръщайки го в израз на персоналния принос за осъществяването на новаторските инициативи. Затова той предизвиква хората да крачат и да даряват крачките си за новаторската идея, която искат да бъде реализирана в България. Начините са два – чрез специално разработените безплатни приложения за iPhone и  Фейсбук, които могат да бъдат намерени на Кeepwalkingproject.com. iPhone отмерва и събира крачки за всяка физическа стъпка, която е направена, чрез използване на вградения в него акселерометър, докато виртуалните крачки във Фейсбук се отмерват чрез серия от забавни задачи. По тези два начина всеки може да подкрепи една от следните инициативи до 3 ноември:

Технологичният проект Pavegen
Рavegen е иновативно решение, което превръща кинетичната енергия в електрическа чрез специални плочки, които, поставени върху настилката на всяко оживено място в града, превръщат стъпките на хората в един неизчерпаем източник на електроенергия. Идеята на проекта Pavegen е да покаже на хората ролята, която могат да имат в алтернативните енергийни решения за техния град.

Арт проектът на Ze Frank
Автор на иновативния арт проект е американецът Ze Frank. Той ще визуализира гласа на обществото по даден провокативен въпрос, като изгради огромна арт инсталация, съставена от лицата и мненията на хората.

Бизнес проектът Hub Culture
Целта на проекта Hub Culture е да насърчи предприемачеството. Той представлява семинар, в който лектори и консултанти ще са едни от най-добрите чуждестранни и български специалисти в различни области. Целта на Hub Culture е всеки, който го посети с идея за собствен бизнес, да си тръгне с готов бизнес план.

“За мен е голямо предизвикателство да съм част от проекта Keep Walking. Аз бях впечатлен от всяка от трите идеи и се надявам повече хора да "крачим” заедно, за да покажем как, обединявайки усилията си в името на една иновативна кауза, можем да вдъхновим обществото към по-прогресивно мислене”, каза посланикът на проекта Явор Гърдев.

Проектът Keep Walking се осъществява едновременно в още шест държави по света – Бразилия, Гърция, Испания, Ливан, Тайланд и Виетнам.