Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ). Пътните настилки в по-голямата част от страната, както и по автомагистралите, са сухи, като по високите и усойни места на Родопите са заледени, но обработени.

Поради мъгла е намалена видимостта до 100 м в района на Кърджали, Велико Търново, по поречието на р. Марица и в прохода Шипка, и на 150 м в района на Русе, Разлог, Видин, Добрич, Провадия, Попово, Силистра, Бургас и Варна.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Вече е затворен и Върбишки проход за зимния сезон.

Временно затворен, поради активизирало се свлачище, е общинският път между спирка "Генерал Заимов” и кръстовището до комплекс "Ривиера” във Варненска област. Временни ограничения на движението са въведени и на пътя Разлог – Якоруда поради ремонт на мостово съоръжение. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, над 10 тона – през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

Продължават ремонтните работи на пътя София – Банкя през "Хиподрума” и на Околовръстен път на София при кръстовището за квартал "Филиповци”.

Път I-5, в участъка Русе-Бяла, временно е затворен за движение на МПС поради ПТП с румънски ТИР. Движението на МПС се отклонява по обходен маршрут гара Бяла-Ценово-Обретеник- път І-5.

АПИ призовава да се спазват строго правилата за движение по пътищата, както и да се шофира с повишено внимание и скорост съобразена с условията на пътя през настъпващия зимен период.

Четирима са загинали, а 18 са ранени

при пътно-транспортни произшествия  през изминалото денонощие, съобщава МВР. Трима от ранените са с опасност за живота. На територията на София са станали 32 леки и три по-тежки пътни произшествия. Трима души са ранени.