Пореден инцидент с отоплителен уред. Петима души, сред които и бебе на един месец, пострадаха при взрив на туристическа газова бутилка, в жилищна кооперация в Горна Оряховица.

Инцидентът станал в тъмните часове на 14 февруари. Чул се трясък, след което съседи видели излизащите от апартамента на първия етаж пламъци и кълбета дим.

"Чу са голям трясък. Аз в един момент помислих, че е паднал блок от сняг нещо, ма пак си казвам - невъзможно. Синовете викат – „бутилка гръмна", каза Иванка Колева, съседка.

"То, кат гръмнало, бутилката била малка туристическа бутилка и печка имало кюмбе. То е станало като детонация ли какво ама изпускала бутилката, щото навили я с лейкопласт", заяви друга съседка Неделя Миладинова.

Пострадали са петима души - обитателите на жилището под наем - майка и дъщеря с бебе на един месец и техните гости.

"Щяха да правят кафе и като отвориха и тя почна да отърва постоянно. Затвориха я след това без да я палят, тя си отърваше и са опитаха да я завинтят отгоре телта и тя са отърва газта и са възпламени”, каза Теодосий Димитров.

Димитров се разминал с изгаряния само по китките и врата. По-тежко е състоянието на неговите близки, които са транспортирани за лечение в русенската болница по изгаряния.