Тежка зима и в Съединените щати. Снегът, вятърът и значителното падане на температурите предизвикаха различни злополуки. Като по чудо обаче всички инциденти се разминаха не само без жертви, но дори и без сериозно пострадали.

Тежък сняг доведе до инцидент в щата Пенсилвания, за щастие без човешки жертви. Под натиска на снега рухна покрив на зала за зимни спортове близо до Питсбърг. В момента на злополуката в залата се провеждал мач по хокей между два детски отбора. В залата са се намирали около 25 души. Като по чудо обаче никой от тях не е пострадал. По думите на очевидци първо се чуло силно пращене и таванът се пропукал. Тогава всички се втурнали навън. След това покривът рухнал.

Заради хлъзгавата настилка на две шосета в Канзас почти едновременно станаха верижни катастрофи. Десетки автомобили се врязаха последователно един в друг. Някои от пътниците останаха като в капан в колите си и не можеха да излязат. Те бяха извадени впоследствие от спасителни екипи. Никой от тях обаче не беше сериозно ранен. Според специалистите внезапното влошаване на пътната обстановка е било заради рязкото падане на температурите, което е довело до поледица.