Тази вечер в Истанбул ще се състои концертът на U2. Хиляди българи са в Турция за голямото музикално събитие. От олимпийския стадион, разказва Кристина Владимирова:

За концерта са взети драконовски мерки за охрана. 1200 души се грижат за реда на стадиона и около него. Строежът на специалната сцена отне четири дни. А демонтирането й ще отнеме три дни.

Солистът на групата Боно вече пристигна със семейството си в Истанбул и отседна в елитен хотел на брега на Босфора. Още с пристигането програмата му беше доста натоварена. Той се срещна с премиера Реджеп Тайип Ердоган и му подари АйПод. После групата се разходи из Истанбул и премина по моста, който свързва европейската с азиатската част на града.

Боно разгледа и известната джамия Света София. Точно там някои от българите, пристигнали за концерта, успяха да се срещнат с него.

Този месец U2 се завърнаха на сцената след двумесечното прекъсване на световното им турне "360 градуса", заради травма на Боно. Певецът е тренирал усърдно, за да се завърне на сцената във възможно най-кратък период, поне според неговите мениджъри.

Очакванията са турнето на U2 да бъде най-печелившото в историята на музиката. Групата вече е изгубила близо 15 млн. долара в последните 2 месеца, заради спирането на концертите. Сега обаче стадионите отново са пълни, следващата спирка на турнето е Цюрих, а финалът – 2011 година в САЩ.