Две деца загинаха под развалините на рухнала тази сутрин стара сграда в историческия център на сицилианския град Фавара. Родителите на децата са с леки наранявания, а 12-годишното им братче е извадено живо от развалините, но има множество счупвания.

о всяка вероятност старата сграда е рухнала заради проблем в конструкцията. Застрашени от срутване са и съседните сгради, заяви местният командир на карабинерите Габриеле Трелеани.

По-рано днес бе намерено безжизненото тяло на най-голямата сестра, 14-годишната Мариана. След това спасителните екипи успяха да извадят 3-годишната й сестричка Киара, но тя почина в линейката на път за болницата.

Според карабинерите техният брат, 12-годишният Джовани, е успял да се свърже по мобилен телефон със спасителните екипи, за да ги насочва при издирването под отломките на сградата.

Прокуратурата в областния град Агридженто е започнала разследване за умишлено убийство и се опитва да установи кой е отговорен за лошото състояние на сградата. Роднина на децата заяви, че семейството било подало молба да бъде преместено в по-сигурно жилище.