Продължава разследването на тежката катастрофа с депутата Борислав Великов, при която загина 42-годишен мъж.Пред разследащите политикът е казал, че му е прилошало и това е причината за катастрофата.

Близките на загиналия са сигурни, че случаят ще бъде покрит. С тях се срещна Асен Иванов.

В къщата на загиналия Славчо Илиев от сутринта се събират хора, които да подкрепят близките му след нелепата му смърт. Майка му не може да си прости, че синът й е тръгнал за работа 10 минути по-рано от обикновено.

"Майка съм. Защо съм майка не знам и аз - цял живот да го гледам и да му треперя", сподели тя.

Близките казват, че колата на депутата Борислав Великов се е движила поне с 140 км в час в момента на удара, погубил Славчо.

"Перфектен мъж, перфектен шофьор. За 20 години няма едно нарушение", споделят те.

Славчо оставя 2 момчета сираци. Едното е осми клас, а другото ще е абитуриент.

"Това да не бъде покрито както беше с Максим Стависки - да не му дадат условна присъда по бързата процедура. 100 % съм убедена, че ще го покрият. Той е богат, той е депутат. Ние сме бедни", допълни майката.

Състоянието на Борислав Великов е стабилно и няма вътрешни кръвоизливи, научи bTV. Той все още обаче е под наблюдение в "Пирогов" и е в тежко психическо състояние след случилото се.

Разследващи разказаха, че два дни преди катастрофата Великов не бил ял и затова му е причерняло на пътя между "Илиянци" и Требич, където навлиза в насрещното и удря "Москвич"-а на Славчо Илиев.

Няма данни за употреба на алкохол.