Трима са загинали и 30 са ранени при 26 тежки катастрофи през изминалото денонощие, съобщават от МВР. Един от ранените е с опасност за живота.

Тежките произшествия в София са осем. Трима са загинали и шест са ранени в столицата. По-леките произшествия в София са 84.

Главните причини за катастрофите са заледените пътни участъци. Екипите на единната спасителна система са оказали помощ  на 137 закъсали превозни средства, съобщиха от "Гражданска защита".

Няма пострадали и бедстващи хора.

В област Бургас към момента  без електрозахранване са 12 населени места, без вода –  три. На територията на областта бяха изтеглени 63 моторни превозни следства.

Оказана е помощ на 48 закъсали автомобили по път Сливен-Петолъчката и при селата Мокрен и Тича. При катастрофа между два леки автомобила в района на телевизионната кула в Стара Загора е пострадала жена.

Тир се обърнал в района на "Италианския мост" в Стара Загора като други два тежкотоварни автомобила са се обърнали край моста на село Дъбово в община Мъглиж.

В област Търговище е оказана помощ на осем превозни средства. Колите са закъсали  по пътя Антоново – Кьосевци, Варна – София в района на село Пролаз и село Пробуда, Попово – Бяла в района на село Ковачевец и четири тира на главен път Варна – София, в района на село Презвитер Козма.

В област Шумен са били изтеглени три тежкотоварни и два леки автомобила по пътя Варна – Русе. По пътя Шумен – Карнобат в района на Смядово водач на тежкотоварен автомобил е починал по време на пътуването. Случаят е поет от следствените органи. 

Помощ на закъсали автомобили е оказана и в областите Ямбол, Смолян, Ловеч, Монтана и София. ,