Малко преди 13.30 часа на права отсечка межди столичните квартали "Илиянци" и "Требич" бившият шеф на Народното събрание Борислав Великов се удря челно в движещ се насреща му "Москвич".

От удара колата на Великов изхвърча от пътя. Другият автомобил обаче е смазан. Наложи се екипите на пожарната да режат смачканите ламарини, за да извадят тялото на загиналия 42-годишен мъж.

Бившият шеф на парламента е имал повече късмет, тъй като колата му има въздушни възглавници, което го е спасило, казаха разследващите за bTV. Той е откаран в "Пирогов" с болки в гърдите и корема.

Извършени са всички необходими изследвания за след инцидента. Ще бъде настанен в хирургията за наблюдения. Засега няма травми, които да предизвикат кървене вътрешно.

Ако, докато е под наблюдение, не се получи някои усложнение Великов ще остане още поне 3-4 дни в "Пирогов". Той е изключил мобилния си телефон и е помолил лекарите да не допускат журналисти до болничната му стая.

Първоначалните данни от разследването на катастрофата сочат, че бившият депутат се е движил с висока скорост и е предприел неправилно изпреварване. Хората от квартала коментираха, че този участък е много опасен, защото шофьорите развиват много високи скорости, а пътят е много тесен. Към това се добавят снеговалежът и хлъзгавите пътища, които допълнително натоварили трафика в столицата днес, 12 декември.