Мъж на 49 години бе прострелян при законен лов в землището на айтоското село Пещерско в местността "Мандра баир", съобщиха от полицията. Инцидентът е станал вчера по обяд. Мъжът е загинал на път за болницата в линейката.

Полицията е взела натривки за барутни частици от всички участници в лова. Установено е, че стрелецът е 28-годишен мъж с ловна пушка  "ИЖ-27". Три от сачмите са попаднали в тялото на загиналия, а четвъртата - в лицето, до носа.

Полицията е задържала стрелеца и продължава разпити на свидетели на инцидента. Назначена е експертиза.

Междувременно стана ясно, че друг ловец е прострелял 71-годишен жител на видинското село Слана бара при стрелба по бездомно куче, съобщават от ОДП. Инцидентът е станал вчера в землището на с.Слана бара.

Ловецът В.В. е участвал в редовен ловен излет и при стрелба по бездомно куче със законно притежавана ловна пушка "ЧЗ" е ранил 71-годишен жител на с.Слана бара - ловец от същата ловна дружинка.

Пострадалият е транспортиран в спешния център във Видин, където са открити ловни сачми в лявото бедро, тялото и дясната ръка. След оказана медицинска помощ, пострадалият е освободен без опасност за живота.