Синдикатите ги помолих да не плашат за щяло и нещяло със стачки, каза социалният министър Тотю Младенов в отговор на въпрос какво предстои с болничните и как реагира на изказванията от страна на синдикатите, че са възможни протести, ако бъде прието правителственото предложение един ден от болничните да е неплатен.

По думите на Младенов настоящето правителство е първото, което от първия ден, вече девет месеца,  има конкретен ангажимент към социалния диалог, такъв какъвто нито едно правителство до момента не е имало. И това го признават и синдикатите, и работодателите, аз ги моля на масата на преговорите да стават нещата, каза Младенов. Ако синдикатите искат стачки, да вървят в Гърция, в Гърция стачки всеки ден, допълни социалният министър.

Днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава и ще бъдат обсъждани сроковете за антикризисните мерки, очаква се да бъде обсъдена и мярката с болничните.Министър Младенов съобщи, че тя ще бъде гласувана следващата сряда на заседание на Министерски съвет.