Малко момче от Великобритания предизвика необичаен експеримент с участието на Дядо Коледа. Родителите на Лео Парк купили луксозна къща в строеж. Момчето обаче, с оглед на наближаващия празник, се замислило дали коминът ще е достатъчно широк, за да може през него да мине благият старец, когато тръгне да раздава подаръците на децата.

Обезпокоен, че Дядо Коледа може да се заклещи, Лео писал не само до Лапландия, но и до строителния предприемач. Бизнесменът взел присърце притесненията на момчето и организирал уникален експеримент. Наел професионален актьор, който да изиграе ролята на Дядо Коледа и го спуснал с кран през комина на строящата се сграда.

Оказало се, че архитектите са си свършили работата добре. Въпреки че изглеждал тесен, коминът се оказал достатъчно широк, за да може през него да се спусне до камината един Дядо Коледа в пълна екипировка, заедно с торбата на гърба. Предприемачът заяви, че експериментът си е струвал усилията и парите, защото след това малкият Лео му казал "Това беше най-хубавият ден в живота ми”.