Четирима души са загинали при пътни произшествия през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

През последните 24 часа са регистрирани 15 тежки катастрофи. Пострадали са 14 души, за живота на един от тях има опасност.

В София са станали 26 леки и три тежки пътни инциденти, при които един човек е загинал, а трима са били ранени.

Пътна обстановка:

Пътните настилки в по-голямата част от страната са преобладаващо сухи, а по-високите и усойни места на област Смолян са заснежени и заледени.

Частични заледявания има в прохода "Петрохан" и в участъка "Троян-Кърнаре", които се опесъчават.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", в област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, в районите на "Мечи дол" и на "Козница". Участъците са обозначени с пътни знаци.

На "63-ти км" от от магистрала "Тракия" по посока към София, движението се извършва само в крайната лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци.

Забранено е преминаването на камиони с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г.


Забранено е движението на камиони с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан" и "Троян-Кърнаре" и по пътя Батак-Доспат.

По пътя с. Гълъбово - с. Бяла черква и през проходите "Превала" и "Троян - Кърнаре" всички превозни средства трябва да са задължително с вериги.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето