Само няколко дни преди концерта на Силви Вартан в София, bTV излъчи филм за нея. Той е част от документалната поредица на Тошев "Непознатите". Неговата премиера е в Дома на киното, а на малкия екран ще можете да го видите в неделя от 12.00 часа.

Идеята на снима филм за певицата и да организира още един концерт в София е хрумнала на автора на лентата Георги Тошев още преди 6 години.

"Като човек, който много се е занимавал с българите в чужбина, Силви Вартан винаги е била онзи българин, който независимо от обстоятелствата, никога не се е срамувал да се нарече българин", каза журналистът Георги Тошев.

Първото излъчване на филма бе във Френския културен институт тази сутрин. Лентата е заснета само за три дни, в малък театър в предградията на Париж, където Вартан е репетирала за завръщането си след години отсъствие на сцената.

Звездата разказва за много съкровени за нея неща - за живота си и раздялата с Джони Холидей, за България, за двете си деца Давид и осиновената Дарина.

"Силви Вартан е човек, чийто професионален опит и многото разочарования са изградили някаква стена. Но ако тя те допусне, може да ти каже много неща. И понеже много журналисти, аз играх ва банк и казах Добър ден, Силви Вартан. Тя веднага се обърна, разпозна българския език и веднага дойде при нас", допълни Георги Тошев.

Филмът се нарича Отражения и е първият оригинален български филм за родената в България световноизвестна певица.

Репортер: Валентин Костов
Оператор: Валентин Василев

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo