Пътните настилки в страната са мокри, частични заледявания има на прохода "Петрохан", като пътя се опесъчава, съобщи пресцентърът на МВР.

Дъжд вали в областите Пловдив, Добрич, Ямбол, Силистра, Разград, Търговище. Опасност от падащи камъни има в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

На 63 км от автомагистрала "Тракия", посока София, движението се извършва само в крайна лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци и ограничение на скоростта.

Мъгла има на автомагистрала "Хемус" в участък "Витиня" с видимост 100 м.

Забранено за товарни МПС с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка", а през прохода "Петрохан" е  забранено движението на товарни МПС с ремаркета и полуремаркета.

Изцяло затворени са проходите "Твърдишки" и "Златишки", както и кръстовище "Качица" във Велико Търново.

Четирима са загиналите, а 48 са ранените при пътни произшествия в страната през изминалото денонощие. От началото на годината при катастрофи са загинали 713 души, а 7026 са били ранени.

В София са станали 140 леки произшествия и 14 тежки, при които са ранени 17 души.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето