Няма следи от сексуално насилие върху двете жертви на вчерашното убийство в Карнобат - 30-годишната Гергана и 9-годишната й дъщеря Даяна - независимо, че са открити полуголи.

Това показват първите данни от аутопсията.

Най-вероятният извършител според полицията е 17-годишен техен роднина. Мотивите за престъплението още не са ясни.

Репортаж на Антон Хекимян и операторът Кристиян Иванов.

За последно съседите виждат Гергана да простира на около 9:15 сутринта. След това никой нищо не чул.
Дори и майката на най-вероятния извършител, която е била в дома си по същото време.

Семействата са роднини. Живеят в по-малката къща в същия двор. Днес родителите на Таньо се върнаха, за да си вземат дрехи. Майка му заяви, че нищо не е чула, а синът й е бил много добро момче.

Гергана не отговаря по телефона с часове. Къщата е заключена отвътре, което принуждава брат й да разбие врата. Жената е открита гола, с множество прободни рани. В съседната стая намират и полуголото момиче.

"Имало е борба в къщата - има видими следи от съпротива по ръцете й. Гледката беше нещо отвратително", каза гл. инспектор Пламен Чолаков, РПУ-Карнобат.

"Моята информация е, че детето е убито в коридора - после е завлечено", коментира на свой ред Георги Димитров, кмет на Карнобат.

Едва час по-късно след началото на огледа е открит и 17-годишният Таньо. Затворен в банята. Според аутопсията момчето се е опитало да се самоубие. Бесил се е с кабела на ютията - след това е нарязал вените по ръцете си. И той умира от кръвозагуба.

Няма данни момчето да е употребявало наркотици или алкохол. Описват го като вглъбен в себе си и леко затворен.

Таньо е първи братовчед на съпруга на убитата Гергана. С 9-годишната си жертва пък са ходили в едно училище.

"Тя е била трети клас - живеели са в един двор, докато един ден нещо се случва. Човешката психика има и патология и тя, за да бъде по някакъв начин идентифицирана, трябва да има прояви", каза Маргарита Караманова, директор СОУ „Кирил и Методий".

Утре в Карнобат е ден на траур.