Да не се предприемат пътувания в Силистренско след 19 часа, предупредиха тази вечер от Гражданска защита.
Засега всички главни пътища са проходими при зимни условия. Все още вали сняг в региона, а почистването на пътищата се преустановява през нощта.

Шестдесет и осем населени места в страната са без ток. Без вода са общо 14 селища.
Главен път Е-80 е затворен. Там има колони от изчакващи тежкотоварни автомобили.

Преспите в Пазарджишко са достигнали до два метра, а в Добрич около метър, заради навяване на сняг.

Движението в цялата страна е силно затруднено както за товарните, така и за леките коли, съобщиха от КАТ. Заради снега много пътища в страната са затворени.

Кметът на Шумен, Веселин Златев, е съобщил за радио “Шумен”, че ефективното почистване на града може да започне едва след спирането на снеговалежа, съобщи БНР. Цялата налична техника - седем машини, два грейдера и три високопроходими верижни машини, почистват непрекъснато основните улици в града и шосетата от първокласната пътна мрежа. Постоянната проходимост към хлебозавода е осигурена. Според Веселин Златев, положението в Шумен далеч не е бедствено

Пътищата от републиканската мрежа, на територията на Великотърновска област, са проходими при тежки зимни условия, но обстановката се усложнява от непрекъснатия снеговалеж. Това съобщиха тази вечер на БТА дежурните в териториалното управление на изпълнителна агенция "Пътища".

В района на Прохода на републиката, където около 17 часа дебелината на снежната покривка надхвърли 60 см, остава в сила задължителното изискване за всички видове превозни средства да преминават само с вериги и без ремаркета и полуремаркета. Временен контролно-пропусквателен пункт на Пътна полиция е открит край с.Поликраище. Там ще се проверява оборудването на всички тежкотоварни автомобили, пътуващи от Русе за Стара Загора, съобщиха дежурните от Областния съвет за сигурност във Велико Търново.

Междуселски пътища в общините Свищов, Елена, Златарица, Стражица, Полски Тръмбеш и Велико Търново са затворени за движение заради натрупалия сняг, според данни на Гражданската защита.
Дежурните от РДВР съобщиха, че през деня, в района, няма регистрирани тежки катастрофи с пострадали граждани. Няма данни и за аварии в електро- и водоснабдяването на населените места в областта.

Пътна полиция препоръчва на водачите да се въздържат от пътуван или да не тръгват без необходимото за тежките зимни условия автомобилно оборудване и пълен резервоар.

Пътната обстановка в Плевенска област се усложни поради обилния снеговалеж, съобщи тази вечер РДВР-Плевен.
От Пътна полиция предупредиха да се пътува само при крайна необходимост.

Основните пътища в централната част на Северна България все още са проходими при зимни условия, но интензивният снеговалеж с всеки изминал час ги влошава.
Днешните проверки на КАТ-Плевен показаха, че голяма част от автомобили са непригодни за пътуване през зимата, каза за БТА говорителката на РДВР Мариана Цветкова. Тя уточни, че колите най-често нямат изправни светлини, което ги прави опасни за движение при постоянния снеговалеж и намалената видимост.
Пътна полиция засили проверките и контрола в района заради повишения риск от тежки произшествия, уточниха от РДВР.

Затворени за движение са пътищата Добрич - Варна, Старо Оряхово - Слънчев бряг, Царево - Малко Търново, Нова Загора - Гурково, както и Дюлинският проход.
Пътищата от Харманли към Тополовград, Маджарово и Симеоновград, както и от Бургас към Елхово и  Ямбол през Средец са временно затворени до разчиствне на снега.
Дебелината на снежната покривка в почти цялата страна е около половин метър. В планините е 80 - 90 сантиментра. 
Петнадесет села в Старозагорска област и три улици в старозагорския квартал “Лозенец” са останали без ток.

Използването на вериги е задължително във Софийска, Търговишка, Хасковска Кърджалийска, Ловешка, Русенска и Пловдивска област. Камионите трябва да се движат с вериги и без ремаркета по пътя София - Варна, в района на Козница, както и в Добричка област.

Днес, по обед, от преспите са били изтеглени заседнали автобуси с работници от ТЕЦ “Марица Изток”.
Всички болни на хемодиализа са извозени с коли на Гражданска защита до болниците в Ямбол и Елхово.
Десет селища в областта са без електричество. В момента екипите на “Електроразпределение” отстраняват последните аварии в близките до града села.