Сонгюл, приличаш ли на Инджи?

Имаме някои общи черти с нея. Това е една жена, която е много работлива, която трудно се пречупва. Но определено е по-работлива от мен, с по-силен инат от мен.

Кога започна актьорската си кариера?
Влязох в консерваторията на 18-годишна възраст. Там се обучавах в продължение на четири години. След това спечелих конкурс за постъпване в Държавния театър в  
Турция. Мога спокойно да кажа, че от 18-годишна възраст се занимавам с театър.

Очакваше ли успеха на сериала в България?
Не. За мен това беше огромна изненада. Посрещнаха ме много топло. Това до голяма степен погали моето самочувствие. Много благодаря за този интерес.

Би ли участвала в турско издание на Dancing Stars?

Да. Моята детска мечта беше да стана балерина.

Какви са отношенията ти с Къванч Татлъту?
Ние сме просто много добри приятели. Наистина имаме едно много специално приятелство, много по-личностно. Но никога не сме имали интимна връзка.

Отразява ли сериалът "Перла" живота в Турция?
Откровено казано до голяма степен са отразени отношенията в семейството. Както в България, така и в Турция съществува уважение към по-възрастните в семейството. От тази гледна точка смятам, че сериалът показва истинските отношения в семейството в Турция. Повечето от нещата в "Перла" са взети от истинския живот, така че те не се различават от това, което се случва на мен и на други хора в Турция. Жените от "Перла", са като жените, които може да срещнеш на улицата в Истанбул или Анкара.  
Турция е една богата и свободна страна, в която жените, които искат да носят забрадка, могат да го направят, тези, които не искат - ходят като вашите жени - без забрадка, правят си пиърсинг и техният живот до голяма степен прилича на вашия живот.

Какъв е идеалният мъж за теб?
Това е наистина труден въпрос. Той трябва да е откровен, добър човек, това за мене е много важно на преден план. Няма значение какво работи, той трябва да е много добър в професията си.

Какво правиш през свободното си време?
Обичам много да спортувам. Обичам да ходя на кино и на театър, да следя културния живот. Не съм от хората, които обичат вечерните излизания, но ми е много приятно да прекарвам вечерите си в приятелска обстановка, с приятели.

Би ли изпълнила отрицателна роля в сериал?
Да, разбира се. Аз съм актриса. Важното е да харесам ролята.

Харесваш ли героинята си Инджи?
Много я харесвам и с добрите, и с лошите й страни. Ние прекарахме с нея доста дълго време.

Би ли искала да имаш деца?
Тъй като съм израснала в голямо семейство с много хора, и аз искам да имам много деца.

Какво е посланието ти за българските зрители?
За мен беше голяма чест отношението, обичта, която получих. За нас България е една братска страна, аз не се чувствам като чужденка тук. Благодаря ви, че тук се чувствам както в собствения си дом.