Няма опасност от разцепление на парламентараната група на НДСВ, заяви в Народното събрание нейният председател Пламен Панайотов.

Няма основания за корупция в парламента и в правителството, по-голям е рискът за това в съдебната система, заяви в парламента председателят на Икономическата комисия Валери Димитров по повод изявлението на депутата Иван Козовоски в събота, че в НДСВ има корумпирани от приватизацията депутати и министри.

"Дизайнът на нашата Конституция е такъв, че върху съдебните органи не съществува обществен конторол, затова рискът от корупция там е много по-голям в сравнение с парламента и правителството", посочи Валери Димитров.

"Аз призовавам г-н Козовски, ако има данни и доказателства за твърденията си, незабавно да ги представи на органите на съдебната система. Мога да гарантирам, че НДСВ в такъв случай няма да се ангажира със слагане на политически чадър върху когото и да било", подчерта Пламен Панайотов.

Според Движение "Оборище" предлаганите от вносителите промени в Закона за приватизация в сегашния им вид са недостатъчни и неубедителни и ще доведат до неясни последици за приватизационните сделки от изключителна важност, каквито са "Булгартабак" и БТК.

"Комбинацията на неясни посредници в приватизацията е водещият мотив да не участваме в гласуването на закона в досегашния му вид", каза Тошо Пейков.