Специален сайт може да ни предпази от влизането в фотогалерията на КАТ. В него са описани както местата, на които има радари и камери, така и местата по пътищата, на които най-често стоят патрули. Повече подробности от Асен Иванов:

В борба с КАТ и глобите все повече шофьори се сдобиват с ДжиПиЕс-и, които сигнализират за места с камери или патрули. Някои мобилни телефони също ползват подобни услуги за улеснение на водачите.

Ако нямате подобна техника все пак има начин да разберете къде ви дебне КАТ.

В специално създаден сайт в интернет се отбелязват всички камери и стоянки в България. Информацията се допълва от самите потребители, като всеки може да добави всяка нова засада на катаджиите, на която попадне.

Правим проверка доколко е достоверна информацията в сайта. Екип на bTV пое за Перник, въоръжен с разпечатка на опасните места. Според нея на пътя до Драгичево има две камери. Едната е в Княжево на последната спирка на трамвая.

Проверката на първото място е в полза на сайта. Оказва се, че в Княжево има камера, което си е полезна информация.

Втората камера, която трябва да се намира преди Драгичево, екипът ни не успява да открие. А в сайта всеки потребител може да гласува дали е достоверна информацията.