В 15 часа беше прекратено издирването на удавения в морето край местността "Болата" 40-годишен мъж от Варна. Операцията е започнала около 10 часа, в издирването участваха трима водолази, лекар и един служител с гумена лодка.
    
Днес направихме всичко, което зависеше от нас и обследвахме доста голям район, съобщи за БТА началникът на отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Гражданска защита - Варна, Камен Попов.
   
Според него времето не е много подходящо и било рисковано за водолазите да навлязат между тетраподите на брегозащитните съоръжения на "Болата".
   
Утре ще продължим работа, при положение, че времето е благоприятно, ще започнем да оглеждаме и тетраподите и пещерите, които са се образували под каменния свод, добави Камен Попов. По думите му от Бургас за Шабла е отпътувал екип от петима водолази, който ще започне утре издирване на удавения рибар в морето пред къмпинг "Шабла".
   
Водолазите на "Гражданска защита" издирват удавените при инциденти с лодки двама мъже от Варна и от Шабла. На 21 септември в следобедните часове вълна преобърна лодка край Шабла и оттогава е в неизвестност 35-годишният професионален рибар Николай Давидов. На следващата сутрин, при идентичен начин, се преобърна лодка в морето край "Болата" и на метри от буната се удави 40-годишният Светлин Тодоров от Варна.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето