Две жертви взе морето край Шабла и Каварна само за два дни. В късния следобед вчера рибарска лодка се преобърна край къмпинга на Шабла, единият от рибарите все още е в неизвестност. Днес край местността Болата, край Каварна, по същия начин загина още един, но този път любител риболовец.

Инцидентът край Болата е станал тази сутрин около 8 ч. Двама мъже с гумена лодка влизат да ловят риба, защото морето било сравнително спокойно. Впоследствие се вдига по-висока вълна, на вълнолома тя става изключително силна и непосредствено до вълнолома, на около 5-6 метра, висока вълна обръща лодката и единният от рибарите попада във водите, съобщи Живко Гочев, началник на Гражданска защита в Добрич.

Другият успява да се закрепи за лодката и минаващи наблизо рибари го изтеглят навътре в морето, където било по-спокойно. На помощ на бедстващите пристига екип на Гражданска защита, който в този момент се прави опити да влезе край брега на Шабла, за да търси изчезналия при снощния инцидент.

Рибарите от близкото селище казват, че причината за трагичните инциденти е бурното море и показват лодките си, които са на брега. Вълнението на морето и вчера и днес е 3-4 бала, а на места вълните достигат до пет метра. Затова и водолазните екипи не могат да влязат, за да огледат дъното. Търсенето ще бъде подновено утре.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето