"Времето на политическото разтакаване за лично и тяснопартийно облагодетелстване безвъзвратно изтече." Цитатът е от прочетената от Владимир Дончев декларация в подкрепа на промените в закона за приватизация.

"Може би опозицията се притеснява, че с настоящите изменения на закона се ограничава възможността родни политици да се изживяват като конкуренти на чуждестранните инвеститори. Дами и господа, България скъса с тази практика! България заяви волята си за избор на качествени инвеститори за стратегическите за страната ни дружества", се казва в декларацията.

Прането на мръсни пари в приватизацията ще бъде прекратено, според НДСВ, след гласуването на промените. Те предвиждат общо 12 фирми -"Булгартабак", БТК, ВМЗ - Сопот, "Кинтекс", "Тератон" и седемте електроразпределителни дружества да бъдат приватизазирани след решения на правителството и на Парламента, както и решенията на Агенцията за приватизация за тези фирми да не подлежат на съдебен контрол. Според управляващите, така е в Германия, Великобритания и Полша.