На 25 август в рубриката "Бъдете здрави с тази сутрин" д-р Вергиния Николова представи новия подход на лекарите за работа с децата и техните родители в детската хирургична клиника към МБАЛСМ "Пирогов".

Анестезиологът д-р Румяна Андонова обясни, че при планови операции родителите, както и по-големите деца могат да прочетат на достъпен език какво представлява анестезията. За целта са подготвени дипляни и книжки с картинки за децата.

Всичко, което се прави за обезболяването на децата по време на операция, се постига със съвременни средства и апаратура, която е подходяща и за бебета. Анестезиите на децата са много сигурни, защото по време на операцията има постоянен мониторинг на всички жизненоважни функции.

Детският хирург д-р Стефан Стоилов разказва и за клиниката по смехотерапия. Клоуни посещават два пъти в седмицата децата в болничните стаи и изнасят весели представления. Целта на тези нови подходи в обезболяването на децата преди, по-време и след операцията е да се пощади максимално от стреса психиката на всяко постъпило в клиниката дете.

 

Грижа за здравето

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето