Трима загинали и 34 ранени при катастрофи - това е равносметката за последното денонощие. Най-тежката катастрофа е от нощта. На второкласен път Омуртаг – Котел, лек автомобил е изгубил контрол, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал в турски ТИР. На място са загинали двамата пътници от колата.
От силния удар леката кола станала на парчета и е била влачена на десетки метри от товарния автомобил.

"Гледката е, даже сега в момента настръхвам, неописуема - човешки останки", спомня си Красен Марчев - главен спасител от Гражданска защита – Търговище. 

"Нещо страшно е, аз съм на 56 години човек и такова нещо не съм виждал през живота си. Колата я бяха прибрали - парче по парче. ТИР-а е избягал във вдясно, мъчил се е човекът, но той просто му сече пътя и странично го грабва и го цепи на две. Предницата е на двайсетина метра от купето", обяснява Евтим Манолов- шофьор, помагал след катастрофата. 

На това място и друг път са ставали произшествия, предимно с тежкотоварни турски автомобили. Основните причини, най-вече, са неспазване на правилата за движение и несъобразената с пътния участък скорост.

"Шофьорите на товарните автомобили, специално от Турция, гаменски се държат на пътя - не спазват никакви ограничения, въобще имам чувството, че все едно карат самолет", признава Красен Марчев.

"На тази отсечка се кара безобразно. Аз закачих ТИР-а и 10 минути не мога да вляза в движението. Карат си яко виждат, че има катастрофа - не,минават и заминават", казва Евтим Манолов.

Причините за възникване на тежкото произшествие са в процес на изясняване.

Заради катастрофа на изхода на Варна, в посока към Бургас, движението днес беше силно затруднено.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето