Несебърска фирма е уловила, пакетирала и изпратила в София цаца срещу 1,80 лв. за кг. Дарина Павлова я продава пържена - по 100 гр. за 1,20 лв. в един от столичните квартали. На морето цените на тази нискокачествена риба варират между 3 и 6 лв. за порция от 200 грама.

Кафенце край морето може да ви загорчи - сервитьорката ще ви поиска между 2 и 6 лв. в зависимост от плажното заведение. Кило пъпеш в София върви до1,50 лв.. Но ако на плажа си поръчаме мелба, ще получим половин пъпеш с топки сладолед и украса срещу поне 5 пъти по-висока цена.

Да теглим чертата – 1,80 лв. за пъпеш, още толкова за сладолед и украса - 5 лева. Подобна мелба на плажа върви от 8 до 22 лева. Кило цаца плюс олио, брашно и ток за пърженето - около 6 лева. Толкова ще ви струват 200 грама на плажа.