На 3 август темата в рубриката "Бъдете здрави с тази сутрин" беше посветена на Световната седмица на кърменето (1-7 август).

Заместник-председателят на комитета по кърмене д-р Анета Попвасилева обърна внимание върху предимствата на майчината кърма за здравето на детето. Тя обясни, че кърмата на всяка майка е уникална и предназначена точно за нейното бебе.

Ася Иванова сподели, че на морето, когато другите деца се разболели от вирусна инфекция, нейното дете е било здраво, което тя свързва с кърменето.

Десислава Расадова от опит знае, че най-удобното хранене на бебето по време на пътуване е кърменето. Не само, че не се налага да се носят шишета, сухи млека и стерилизатор, а и детето понася пътуването по-леко.

Снежана Любенова, независимо, че два пъти е родила чрез цезарово сечение, след което бебетата се захранват в родилния дом с биберон, тя е успяла да научи и двете си деца да сучат и е продължила да ги храни чрез кърмене.

Майките са убедени, че постоянното кърмене е основният стимулатор за наличие на кърма. Христина Янева обяснява, че доброволките към кабинета по кърмене, са готови да отговарят на въпроси и да помагат със съвети за решаването на проблеми възникнали с процеса на кърмене. Разполагат и с база данни на доброволки в цялата страна. Те могат да посочат към кого да се обърнат за консултация с лекар, акушерка или майка доброволка.

За връзка с Консултативния кабинет по кърмене телефонът е 0896 418 488.

 

Грижа за здравето

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето