На 27 юли в рубриката "Бъдете здрави" д-р Вергиния Николова разговаря с гранд мастер по омни рейки д-р Самир Кале от Индия, който е поканен от председателя на Българския рейки център Екатерина Стоянова.

Д-р Самир Кале е получил три нови лечебни системи от Сатия Сай Баба: омни рейки, омни сутра и омни сай сутра. При първите две се работи със символи и мантри, които неговите ученици научават по време на обучението и след инициация. В омни сай сутра се използват само мантри. Полагането на ръцете върху тялото се усвоява по време на курсовете на обучение.

Д-р Самир Кале има подготвени ученици в много европейски страни и у нас. Той е носител на приза "Човек на хилядолетието" по алтернативна медицина, присъден от Биографичния институт в Кембридж. Пациенти и практикуващи споделят за въздействието на омни системата както върху физическото така и  върху тяхното психично и духовно здраве и постигане на хармония.

Д-р Аелита Петрова работи с апарат по системата на Фол и проследява състоянието на хората получаващи рейки сеанс, както и самите мастери преди и след инициацията. С изумление установява значително по-доброто енергийно състояние, което представлява обективно апаратно отчитане.

Юлия Йорданова, която е  след химиотерапия, се чувства много добре и е доволна, че е открила Българския рейки център и специално Екатерина Стоянова.

Пенка Нешева прилага с големи надежди омни рейки системите, а тя е научила всичките три в курсовете на д-р Самир Кале. Резултатите са неоспорими. Нейният син, който е бил роден с акушерска пареза, благодарение на нейната упоритост в прилагането на масажи, а през последните 7 години и на омни рейки, вече има и шофьорска книжка и няма затруднения в движенията с ръката си.

Галя Маринова, майка на двама големи синове, споделя, че е била "кълбо от нерви, което всеки момент ще се взриви". След изучаването на омни рейки, което прилага като самолечение, тя отново се усмихва. Усеща се, че е постигнала спокойствие и хармония.

Написала е и стих посветен на рейки:" Намерих те след век, след всичко сред живота/ Запалих се, но не изгорях, защото ти ме пазиш..."

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето