Днес водолазни екипи на "Гражданска защита" от Монтана и Видин откриха тялото на момчето, което се удави в петък в река Дунав, в района на видинското село Арчар.

След като водолазните екипи два дни издирваха 15-годишното момче във водите на река Дунав, трупът му е бил открит не далеч от мястото на инцидента, уточни инж. Анатолий Цанов, началник на "Гражданска защита"- Видин.

В тридневните издирвания са участвали водолазни екипи от Видин и Монтана, служители на Гранична полиция, както и жители на с.Арчар и местни рибари, каза още Цанов. Тялото на момчето е предадено на представители на Спешна помощ- Видин.

Все още няма информация за самоличността на младежа. Момчето се е удавило в река Дунав в петък след обяд. Сигналът за инцидента е постъпил около 16,20 часа от жител на село Арчар, който е видял момчето
да влиза в реката, но повече не е излязло от там.

Това е първият случай на удавяне в река Дунав през това лято на територията на Видинско. В началото на юни със заповед на видинския областен управител бе въведена забрана за ползването на плажовете край река Дунав на територията на Видинска област.

Причината за забраната са лошите показатели на водата и необезопасеността на водните площи.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето