Създателката на Българската асоциация по онкогинекология доцент Мария Попова днес празнува 70-годишен юбилей. Министерството на здравеопазването, колегите й от Пета градска болница и много приятели, изненадаха доцент Попова с коктейл.

Мария Попова е в професията от 44 години. И колегите й от болницата, и от здравните институции казват, че никой не може да изброи колко човешки съдби е спасила през това време. Днес си признават, че през цялото време тя не е спирала да ги изненадва.

"На времето един от моите учители, доктор Гиньо, казваше: "Това го виждам за първи път". И ние бяхме млади и много се учудвахме, как може човек с такъв огромен опит, толкова високостоящ в професията, да казва, че това го вижда за първи път. И с времето аз се убедих - да, сигурно човек все нещо вижда за първи път", споделя тя.

На 70 години, една от най-известните онкоспециалисти у нас, си пожела да бъде по-дълго време с колегите си и се обърна към хората с думите: "Важното е човек да ги приема такива каквито са, да си живее така, както може, и не се усещат тези години".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето