Към 15.15 ч. днес водач на лек автомобил предприел неправилно пресичане на железопътен прелез в участъка между гарите "Сливен" и "Жельо войвода" и се блъснал в първия вагон от композицията на преминаващ пътнически влак. Влакът се е движел по маршрута "Сливен-Зимница". Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.
    
По първоначална информация при инцидента няма пострадали. Върху вагона са нанесени щети. Железопътният прелез е съоръжен с автоматична сигнализация, която функционирала нормално и предупреждавала, че към прелеза приближава влак.
    
Пътническият влак е на мястото на инцидента, докато компетентните органи извършват съответните оперативно-следствени действия.
    
Националният железопътен превозвач за пореден път апелира към водачите на моторни превозни средства да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата при пресичането на железопътни прелези.

Неправомерните действия при преминаването през железопътни прелези носят риск както за живота на шофьорите на моторни превозни средства, така и за живота и за здравето на влаковия персонал и на пътниците.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето