Идентифицираха жертвите на катастрофата край Свиленград. Две момчета - на 11 и на 17 години, са сред загиналите седем чужди граждани при катастрофата между микробус и автобус край Свиленград сутринта, съобщиха от областната дирекция на МВР-Хасково.
   
Причина за тежкото произшествие е неправилното изпреварване, предприето от шофьора на микробуса с немска регистрация - С. К .(39г.). В автомобила са пътували още мъж на 49 г. , момче на 18 г. и две жени - на 45 г. и на 22 г. 
   
На място са загинали всичките седем пътуващи в микробуса, който се е ударил челно в сръбския автобус. Пострадал е и шофьорът на автобуса З. И. (39г.), който е откаран в болница с фрактура на десния крак. Няма други ранени пътници.
   
Инцидентът е станал 10 минути преди 6.00 часа сутринта. Вече е възстановено движението по международния път София - Истанбул в района на Свиленград.
   
По случая в районното управление на МВР-Свиленград е образувано досъдебно производство. Служителите на полицията вече са приключили с огледа на място, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътното платно на магистралата вече е почистено.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето