Четиринадесетгодишното момиче, което оцеля като по чудо при самолетната катастрофа край Коморските острови вчера, дори не е можело да плува. Макар и с наранявания, детето е добре и вече е говорило с баща си по телефона.

Появиха се и съобщения, че е намерено още едно оцеляло дете, но те бяха опровергани от френските власти.

Бая Бакари е пътувала с майка си, която е сред 153-те жертви на самолета на йеменската авиокомпания "Йемения". Засега лекарите не й казват, че майката е загинала, за да не я травмират допълнително.

"Когато ги изпращах на летището, целунах и двете. Било е за последен път с жена ми. С дъщеря ми, вярвам, ще се видим отново, но с жена ми беше за последен път", каза Касим Бакари, баща на оцелялото момиче.

Детето е успяло да се хване за нещо, най-вероятно отломка от самолета. Това й е помогнало да остане във водата до момента, в който беше намерена от спасителите.

"Дъщеря ми разказа само, че самолетът е паднал в морето и тя се е озовала във водата. Не виждала никого наоколо, било е тъмно", обясни още бащата.

Днес бе открита една от черните кутии на самолета. В района пристигнаха и френски спасители, оборудвани с лодки и апаратура за търсене. Продължават и издирванията на телата на загиналите и, евентуално, на още оцелели.

За последните 40 години има едва 12 случая на самолетни катастрофи с жертви, при които има само един оцелял.

Черна хроника на по-големите самолетни катастрофи.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето