ТИР помете три къщи в монтанското село Студено буче. Инцидентът станал късно снощи.
По чудо жертви няма.

С прокурорско разпореждане шофьорът е задържан за 72- а часа. Установено е, че той е управлявал ТИР-а с 2,4 промила алкохол в кръвта.

На десетина километра след Монтана, на входа на село Студено буче водачът на 45-тонния ТИР, превозващ акумулатори за Германия, загубил управление, врязал се в електрически стълб и го откъснал, след което се ударил в близката къща.

За щастие, в нея не е имало хора. ТИР-ът обаче не спрял, пречупил още два стълба по пътя си и след стотина метра отнесъл половин къща от другата страна на улицата, след което се забил челно в съседната. Хората помислили, че става земетресение.

"По едно време гледаме заря през прозореца. Викам - потъваме ли? Какво става, не знам", споделя съседката Венета Павлова.

В къщата, чиято половина е напълно отнесена, обитателите още не могат да повярват, че са живи.

"Детето се качи на втория етаж да спи и след две-три минути се чу "бум-бум-бум" - като бомба, и огън, и някаква ударна вълна ни хвърли в мазето и край", разказва за преживяното един от потърпевшите Иван Симеонов.  

Момчето се е отървало със силна уплаха, а бащата с охлузни рани. След първоначалния стрес на дневен ред са тревогите за имотите, защото нито една от пострадалите сгради не е застрахована.

"Засега нищо не можем да правим, оставаме на съдбата", казва Симеонов.

По данни на полицията 37-годишният водач на ТИР-а е криминално проявен, разследван е поне осем пъти за кражби и четири пъти е залавян да шофира в пияно състояние.

Той е задържан, в момента се изяснява дали документите му са редовни, както и дали надлежно е бил нает от фирмата, за която е извършвал превоза.

"Ето ги и бирените бутилки, ние ги броихме сутринта. Бяха шест. В Монтана, като е спирал, пак е пил в някакво заведение", коментира Нина Илиева, друга потърпевша.     

Селото се намира на третокласния път за Видин, който е предпочитан от ТИР-аджиите, защото е по-кратък и спокоен. Инцидентите тук са ежедневие.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето