Секунди след старта на състезанието - кръг от националния шампионат на затворен маршрут - кола закача Фиат Пунто. Шофьорът губи управлението и връхлита върху зрители.

"Стана злополука. Единият от автомобилите излетя, скочи на пътната помощ отгоре и няколко души лежаха на земята."

"Завъртя се и се качи върху платформата и се разхвърчаха хора. Организаторите там, видях, че са забранили за публика, опънали са ленти, но..."

Организаторите твърдят, че са взели всички необходими мерки за безопасност - с указания, обозначения, предпазни мрежи и мантинели. След началото на ралито обаче хора са влезли в зона, забранена за публика.

"Спуснали са се по една пътека, в неохраняема зона, прескочили са ограждащите ленти и са се озовали на мястото на произшествието", разказва Георги Гинев – организатор на състезанието.

"Само от страната на мантинелите се допускат зрители. Много ниска култура на публиката, на хора, които не искат да се грижат за собствения си живот", смята Петър Лефтеров, друг от организаторите на ралито.

"Това означава на всеки зрител да сложим полицай и охранител, за да не може да влезе в забранена зона. Другият начин да се предотврати е хората да станат малко по-възпитани и най-вече да мислят за себе си, за своето здраве и живот", допълва Георги Гинев.

Тримата пострадали, сред които 16-годишно момче, бяха приети в болница "Света Анна". Те са с множество контузии, фрактури, а единият от тях е с комоцио.

Състезанието продължи два часа и половина по-късно, като броят на обиколките беше намален.
 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето