Публични мероприятия като снощния рожден ден не могат да бъдат приети като нормални в ден за траур. Така министърът на вътрешните работи Михаил Миков в коментар на празнуването на рожден ден снощи на началника на група в службата по контрол на общоопасните средства в София Венцислав Рангелов.

Рожденият си ден по повод 50-годишнината си Рангелов отпразнувал с парти в елитен столичен ресторант.

По думите на Миков, на частното парти са били много служители на МВР, като към момента все още не е установено кои са те. Освен че министърът е предложил на премиера да освободи заместник-министъра на вътрешните работи Румен Андреев, проверка на Инспектората към министерството ще прецени дали да има други наказани или уволнени.

Не бива да забравяме, че служителите от МВР имат право и на личен живот, и не би трябвало частните партита да бъдат предмет на специална нормативна уредба, коментира Миков.
    
Министърът и генералният комисар на МВР Павлин Димитров заявиха, че не са били на празненството. Седемнайсет хиляди лева са събрани за децата-сираци по време на рождения ден, който е бил и с благотворителна цел.

"Притеснява ме начинът и с какви пари е организиран рожденият ден", коментира министърът. Той заяви, че знаел, че ще има такава публична проява и е попитал  организатора за това как ще бъде приета тя в обществото.

Рангелов отговорил, че очаква благотворителността да надделее. "Не министърът е този, който ще регулира частния живот на служителите", посочи Миков.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето