"За мен имаше две линии на мислене. Едната част - не мога да отсъствам от европейски дебат в България, защото не съм го правила в последните десет години. Ако беше сигурно, че 50% от българските граждани ще отидат да гласуват, вероятно нямаше да имам мотивация за себе си, нещата щяха да се случат просто, защото хората разбират за какво гласуват. Но това са първите ни избори. Има нужда много да се говори". Това заяви Меглена Кунева, кандидат за евродепутат на НДСВ. Тя отговори на въпроса защо от еврокомисар е решила да се бори за редови депутат.
 
Мисля, че беше много погрешна теза да се повтаря, че европейските избори са репетиция за националните, защото така подценяваме и двата вида избор, отбеляза Кунева и допълни:

"На тази дата, на 7-ми, ние гласуваме за следващите пет години. Точка, край - повече няма. Който изпратим, който от тези 17 депутати ние решим, че ще изпратим, той остава за следващите пет години и не го поправяме с националните избори. А в Европа ще се решават много важни неща. Те са важни за България".

 

Още за изборите вж. в Izbori.btv.bg