Трима младежи загинаха при катастрофа на околовръстен път за кв. "Меден рудник" в Бургас. Това съобщиха от Националния медицински координационен център. Около 22.30 часа снощи лек автомобил се е ударил в електрически стълб. На място са загинали две момчета на 18 и на 20 години. В болницата е починало момиче на 16 години, а единственият оцелял е шофьорът - момче на 17 години, който е с контузия на главата, комоцио и контузия на гръдния кош. Момчето е настанено в неврохирургията на МБАЛ Бургас без опасност за живота.

Несъобразена скорост е причина за катастрофата, отнела живота на трима младежи в Бургас. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на полицията в града. Водачът на катастрофиралия автомобил е без отпечатано свидетелство, но е издържал шофьорски изпит.

Мъж загина на място, а четирима души са пострадали при катастрофата на пътя от Варна за Шумен преди автомагистрала "Хемус". При пътното транспортно произшествие са пострадали две деца. Те са момчета на 9 и 12 години. Едното от тях е в кома. При инцидента са пострадали и мъж на 38 години и жена на 37 години. Мъжът е с политравма. Четиримата пострадали са настанени в МБАЛ-Шумен.

По-късно стана ясно, че и 38-годишният мъж е починал. Мъжът е починал в шуменската болница около 19.45 минути, вследствие на получените травми. С опасност за живота е 9-годишното момче, пострадало при инцидента. Снощи му е била направена операция. То все още е в кома. Другото момче, на 12 години, е със счупен крак. С контузии, но в стабилно състояние е и 37-годишната жена, ранена при катастрофата. Всички те са хоспитализирани в шуменската болница.

Водачът на лек автомобил "Опел Астра" с варненска регистрация, беше блъснат челно от движещ се в насрещната лента "Роувър" със софийска регистрация, предприел рисковано изпреварване. Катастрофата стана на пътя от Варна за Шумен преди автомагистрала "Хемус" вчера около 17.00 часа - на място загина водачът на "Роувъра". Установено е, че това е мъж на 71 години от Велико Търново.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето