13-годишно момче от Козлодуй загина нелепо, докато си играело на детска площадка. Всичко започнало на шега, като опит да се подражава на екстремното риалити шоу "Страх", излъчвано по Нова телевизия, разказаха съседи на семейството. В играта седмокласникът Мартин Маринов увиснал фатално на каишка за заключване на велосипед.

На детската площадка Мартин показвал пред по-малките си приятели как ще се измъкне от заключено за катерушка метално въже, в което бил пъхнал главата си. Увиснал надолу, но не успял да стигне земята. Ужасени, децата се разбягали. Сред първите, които опитали да помогнат, бил осмокласникът Пламен. Заедно с Мартин участвали в отбора „Млад огнеборец".

"Видях го, съвсем лего го повдигнах, да видя дали ще си отвори очите, обаче не ги отвори. Ключът беше на самата верижка, дето се е обесил. Явно не е могъл да се отключи?", разказа Пламен.

В училището на Мартин описаха момчето като добро и спокойно. Никога до този момент той не е имал прояви на агресия, прояви на автоагресия, каза училищния психолог.  

"Не е имало подобни случаи в училището, които да пораждат тревоги, че телевизията се е отразила и е породила някакви специфични игри", коментира директорът Мария Костова.

От днес психолозите работят със съучениците на Мартин от седми б клас. Съседите разказаха, че напоследък децата в квартала се впускат в странни надпревари.

Мартин ще бъде погребан утре. В училището му събират пари, за да подпомогнат на семейството.

Нова телевизия излезе с официална позиция за инцидента. Медията изразява съжалението за трагедията и подчертава, че изпитанията, на които са подложени участниците в предаването "Страх", се изпълняват под строг контрол на специалисти и при изключителни мерки за сигурност.

В епизодите на предаването многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за здравето и живота на хората.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето