Поредица от тежки авиоинциденти. При две самолетни катастрофи, в рамките само на денонощие, загинаха 16 души.

14 са жертвите, след като самолет се разби в американския щат Монтана. Половината от тях са деца. Едномоторният самолет возел туристи от Калифорния, които отивали в планинския курорт Бозмън в Монтана да карат ски. Времето е било благоприятно за полет. По неизяснени все още причини машината променила маршрута си. Пилотът се опитал да кацне на друго, по-близко летище. Самолетът се е разбил само 150 метра преди да достигне пистата и избухнал в пламъци. Никой от пътниците и екипажа не е оцелял.

Самолетът паднал в гробищния парк на градчето. Местните хора се притичали веднага на помощ, но било вече късно. При падането на самолета в гробището е имало хора, но никой не е пострадал. Националната служба за сигурност на полетите още няма яснота за причините за катастрофата и води разследване.

Това е третият тежък инцидент с пътнически самолети в Съединените щати от началото на годината. При катастрофа в Бъфало, щата Ню Йорк, преди месец загинаха 49 души. 155 бяха спасени по чудо само благодарение на успешно приводняване на Аърбъс 320 във водите на река Хъдзън в Ню Йорк.

Друга самолетна катастрофа стана в Япония

Американски товарен самолет се разби на международното летище Нарита в Токио. Самолетът е изпълнявал редовен полет от Южен Китай до Япония.

Самолетът е собственост на пощенската служба "Федерал експрес". Първият пилот не успял да се справи с управлението, заради силния насрещен вятър, който бил повече от 20 метра в секунда.

Самолетът удари носа си в пистата, след това се преобърна и се запали. От удара той се разпадна на части. Час след злополуката, двамата пилоти бяха закарани в болница, но лекарите не успяха да ги спасят.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето