По един и същи повод жените и мъжете реагират различно. Според една мисъл на Оскар Уайлд силата на жените идва от това, че психологията не може да ги обясни.

"Между мъжа и жената има съществени психологични различия и затова в науката говорим за двойната психика на човека, за психиката на жената и за психиката на мъжа. Всеки вкъщи се е уверил, че жените по един и същи повод, реагират по различен начин", отбелязва физиологът доц. Радой Иванов.

Това, което жените приемат за нормално, не спира да учудва мъжа, колкото и богат да е опитът му с тях. Разликата в психиката на мъжа и жената си има анатомично обяснение. Докато мозъкът на мъжа е 1350 грама, на жената е със сто грама по-лек. "По-малкият мозък не означава по-малък капацитет, жените обичат всичко да подреждат и затова в техния мозък всичко е по-добре подредено, отколкото в мозъка на мъжа", обяснява ученият.

Отново според Оскар Уайлд жените са картини, мъжете са загадки. Ако искаш да узнаеш какво наистина мисли една жена - гледай я, а не я слушай!

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето